top of page

Dogodek Muč 'n' bjž skupnost povezal v rumeni

Brda so na nedeljo, 15.5.2022 utripala v barvi sonca, z njimi so med cvetoče hribčke dobro

voljo ponesli udeleženci in udeleženke, ki jih je bilo mogoče prepoznati po barvi majčk.

Utripala je rumena. Dolgo, pusto obdobje, ko skupno druženje in skupna aktivnost ni bila tako zelo samoumevna, je gotovo zaznamoval dogodek MUČ 'N' BJŽ, ki ga je društvo #lospravilos pripravilo skupaj z Mladinskim društvom Hum. Dogodek slehrnega udeleženca gotovo ni pustil ravnodušnega. Organizatorji so sončno nedeljo obarvali v znamenju športa in kulture.


Z željo ponovnega povezovanja ljudi je dogodek svojo nalogo več kot opravil. Pokazatelj

slednjega je bila množica zadovoljnih in nasmejanih obrazov. Poskrbljeno je bilo tako za tiste

male, malo večje in mlade po duši.


Jutro sta zaznamovala dva pohoda, Trcinka in družinski pohod Marjetica. Udeležence in udeleženke je pričakala nasmejana Maruša, ki je poskrbela za ogrevanje na zabaven način. Družinski pohod pa ni bil samo pohod, potrebno je bilo aktivirati tudi drugačne spretnosti, namreč vsaka družina je prejela spominsko škatlo in priložena navodila. Vsak del škatle izmed petih je bil povezan s svojo postajo. Dokazovanja spretnosti, iznajdljivosti in iskrenega smeha ni manjkalo, soočiti so se morali z nalogami, ki so bile v sožitju z naravo in izkazovale športno naravnani duh. Na cilju je vsakega izmed udeležencev in udeleženk pričakala medalja za uspešno opravljen pohod, za spomin na dogodek pa so lahko s seboj odnesli slikico iz foto kotička.

Po kosilu je sledil turnir mlajših selekcij nogometnih nadobudnežev in podelitev priznanj ter nastopi pridnih plesalk, kjer so se pridružile tako rekreativne kot tekmovalne skupine. Med naštetimi aktivnostmi se je lahko vsakdo posladkal na stojnici Briških žena in deklet ali pa svoje očke napajal pri izdelkih čudovite umetnice Emiline, zatekel k poskusu ujeti srečo na vinskem kolesu sreče in srečelovu. Bilo je poskrbljeno tudi za tiste najmlajše, ki so se lahko zatekli v otroški kotiček, k igri otroške tombole ali morda udeležili poslikave obraza. Dan je zagotovo zaokrožil nastop skupine Mambo kings, ki so poskrbeli za dodatno razgibavanje veselih nožic udeleženih. Za dodatno vzdušje s poskrbele tudi punce z vmesnimi plesnimi animacijami. Nasmeh na obraz je nekomu zagotovo narisal podeljen brezplačni #lospravilos kamp.


Nedelja je bila torej obarvana z vsemi mogočimi barvami, aktivnostmi in dobro voljo. Vrnila je življenje in povezanost. Ob tej priložnosti bi se organizatorji radi zahvalili vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dogodka (Mladinsko društvo Hum, Tereza Peršolja, Maruša Leban), vsem, ki so se odzvali na njihovo povabilo oz. sodelovanje pri dogodku (Briske žene in dekleta, NK Brda, Emilina), vsem prostovoljcem, ki so priskočili na pomoč pri izpeljavi dogodka, podjetjem in posameznikom, ki so poskrbeli za lačne želodčke (Merit HP, Kmetijska zadruga Tolmin, Kmetija Merljak), vsem briškim in drugim podjetnikom ter kmetom za donacije, ki bodo pripomogle pri sofinanciranju udeležbe njihovih plesalcev na prihajajočih

tekmovanjih ter seveda vsem udeleženim, brez slednjih gotovo ne bi uspeli uresničiti ideje o

povezovanju lokalne skupnosti.

Z velikim zadoščenjem, srcem napolnjenim z ljubeznijo, hvaležnostjo in veseljem, že komaj čakajo na naslednji dogodek.

26 views0 comments
bottom of page